MALZEMELER
Hamuru için:
3 su bardağı un
Bir tutam tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sirke
Yufkaların arasına sürmek için:
200 gram tereyağı
2 çay bardağı sıvı yağ
Muhallebi için:
1 litre süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
10 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
3 adet yumurta
Şerbeti için:
3'er su bardağı toz şeker ve su
2 çorba kaşığı limon suyu
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Muhallebi için sütü bir tencereye alın. İçine unu azar azar ilave ederek tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Nişasta ve toz şekeri katıp, unun kokusu gidene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve çabuk soğuması için mikserle çırpın. Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker kırarak muhallebiye yedirin. Diğer taraftan hamur için un ve tuzu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtayı kırın. Yoğurt ve sıvı yağ ilave edin. En son süt ile sirkeyi katıp bütün malzemeyi yoğurun ve kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. 20 adet beze koparın ve her bezeyi, nişasta ve un yardımıyla tepsi büyüklüğünde, incecik açın. Yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip, sıvı yağ ile karıştırın. Yufkaların 10 adedini aralarına birer kaşık yağ sürerek tepsiye üst üste koyun. Üzerine muhallebiyi döküp, yayın. Diğer 10 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve muhallebinin üzerine dizin. En üste kalan yağı gezdirin. Dilediğiniz şekilde keserek önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.