Sofra

AYŞE ÜNAL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı aşurelik buğday
    10 çay bardağı su
    İki buçuk çay bardağı pekmez
    İki buçuk çorba kaşığı nişasta
    50 gram ceviz içi
    Süslemek için:
    Ceviz
Buğdayı, pilavlık bulgur iriliğine gelene dek mutfak robotundan geçirin. Tencereye alıp, üzerine 9 çay bardağı su ilave edin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak buğday yumuşayana dek pişirin. Pekmez ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Ayrı bir yerde nişastayı, kalan 1 çay bardağı su ile açın. Buğdaylı karışımdan 2-3 çorba kaşığı alıp, nişastaya ekleyin. Tenceredeki buğdayı sürekli karıştırarak nişastayı ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp, koyulaşınca ocaktan alın. Dilediğiniz şekilde bir kaba boşaltıp, ılınmaya bırakın. Daha sonra buzdolabının alt rafında soğuyana dek dinlendirin. Dilimleyip, cevizle süsleyerek servis yapın