Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı irmik
    150 gram tuzsuz peynir
    100 gram tereyağı
    2 su bardağı toz şeker
    İki buçuk su bardağı su

    Üzerine:
    Toz antep fıstığı
Öncelikle peynirin sarı suyunun çıkması için suda 1 saat bekletip, suyunu süzün. Diğer tarafta tereyağını eritip irmiği ilave edin ve rengi pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta toz şekerle suyu kaynatın ve yavaşça irmiğin üzerine ilave ederek, bir taraftan da karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra kıyılmış peyniri ilave ederek demlenmeye bırakın. 20 dakika sonra servis tabağına alıp üzerine toz antep fıstığı serpin ve sıcak olarak servis yapın.