MALZEMELER
Hamuru için: 125 gram margarin (1 paket 250 gram)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı sirke
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için:
250 gram tel kadayıf
1 su bardağı kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon suyu
Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
Yeteri kadar kadayıf
1 su bardağı badem veya ceviz içi
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp, ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Harç için ceviz, toz şeker, tarçın, karanfil ve çekirdeksiz üzümü karıştırın. Kadayıfı didikleyip, harçla harmanlayın. Hamur için, un hariç kalan malzemeyi karıştırın. Unu azar azar ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Avucunuzda açıp, ortasına 1 çorba kaşığı harç yerleştirin. Kenarlarını iyice kapatıp, yuvarlak bir form verin. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürün. Bir tutam kadayıf, daha sonra badem veya ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.