MALZEMELER
4 adet yumurta
4'er kahve fincanı toz şeker, un, irmik ve yoğurt
2'şer kahve fincanı sıvı yağ ve portakal suyu
2 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Şerbeti hazırlamak için, toz şeker suyu kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edip, soğumaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Daha sonra geriye kalan tüm malzemeyi ilave edip, iyice çırpın. Tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Revaniyi fırından çıkartıp, üstüne soğuk şurubu dökün. Üzerini kapatıp, 4 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.