Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurta
    4 kahve fincanı toz şeker
    2 çorba kaşığı yoğurt
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    6 kahve fincanı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Şerbeti için:
    4 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    Üzerine: Hindistan cevizi
İlk olarak şerbet için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Yoğurt, sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar mikserleyin. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilya ile birlikte hepsini karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir çatalla kekin birkaç yerinden delin. Sıcak revaninin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekmesi için yarım saat dinlendirin. Revaniyi kare kare dilimleyin. Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.
ETİKETLER