Sofra

10 Porsiyon

MALZEMELER

    10 yaprak baklavalık yufka
    200'er gram tereyağı ve toz Antep fıstığı

    Şerbeti için:
    1 litre su
    1 kg toz şeker,
    3-4 damla limon suyu

    Üzerine: Kaymak ve toz Antep fıstığı

Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün. Bir kenarına toz Antep fıstığı serpin ve oklavaya sarın. Sardıktan sonra hafifçe çekerek oklavadan çıkarın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şerbet içinsu, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp,soğutun. Pişen sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

ETİKETLER