Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı toz şeker
    3 adet yumurta
    3 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    3 çay bardağı un
    3 çay bardağı irmik
    2 paket kabartma tozu
    3 çorba kaşığı hindistan cevizi
    2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı

    Şerbeti için: 4 su bardağı su
    1/4 limonun suyu
    4 su bardağı toz şeker
Öncelikle şerbet için, 4 su bardağı su, limon suyu ve toz şekeri bir tencereye aktarın. Şerbeti 10 dakika kaynatın. Sonrasında ateşten alıp iyice soğutun. Toz-şekeri ve yumurtaları bir kaba aktarıp mikserle 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip 1 dakika daha çırpın. Ardından un, irmik, kabartma tozu ve hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpın. Fırın kabını margarinle yağlayıp üzerine un serpin. Hamuru fırın kabına boşaltıp, 190 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek, servis yapın.