Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 kahve fincanı eritilmiş margarin
    12 kahve fincanı un,
    2 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    4 kahve fincanı toz şeker
    1 su bardağı tatlı badem
    Şerbeti için:
    1 paket vanilya
    Üç buçuk su bardağı toz şeker
    Üç buçuk su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

Margarin, yumurta ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yoğurup hamur haline getirin. Bademleri kaynayan suda 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleşene kadar kavurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ortalarına birer adet badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için, bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Vanilya ilave edip sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti gezdirin.