Margarin, yumurta ve toz şekeri derin bir kapta karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Yoğurup hamur haline getirin. Bademleri kaynayan suda 5 dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleşene kadar kavurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin. Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Ortalarına birer adet badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için, bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Vanilya ilave edip sıcak şekerparenin üzerine sıcak şerbeti gezdirin.