Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3'er su bardağı süt ve un
    3 adet yumurta
    1 paket instant (10 gram) maya
    Bir tutam tuz

    İçine: 200 gram iri dövülmüş antep fıstığı

    Şerbeti için: 200 gram tereyağı
    3'er su bardağı toz şeker ve su
DERİN bir kabın içine süt, un, yumurta, maya ve tuzu alın. Çırpıcı ile pütürsüz bir hale gelene kadar çırpın. Hazırladığınız krep harcını 25 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra harçtan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün. Tavayı sağa sola sallayarak harcın yayılmasını sağlayın. Diğer yüzünü de pişirdikten sonra tabağa alın. Krep harcı bitene kadar işleme devam edin. Krepleri üst üste koyun ve soğumaya bırakın. Şerbet için tereyağını hafif yakın. Tozşeker ve suyu ilave edip, birkaç taşım kaynatın. Soğuyan kreplerin aralarına antepfıstığı serperek kenarları yüksek düz bir servis tabağına üst üste dizin. En üste de antepfıstığı serptikten sonra sıcak şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.