Sofra

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram tereyağı
    2 su bardağı un
    İki buçuk su bardağı süt
    İki buçuk su bardağı toz şeker

    Süslemek için: Badem
Tereyağını bir tencerede eritin ve elenmiş un ilave edip, kısık ateşte pembeleşene kadar tahta bir kaşıkla kavurun. Diğer taraftan ayrı bir tencereye süt ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Pembeleşen unun üzerine soğuk sütlü şerbeti dökün ve karıştırarak yedirin. Daha sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Çorba kaşığı ile şekillendirerek servis tabağına alın. Bademleri kabuklarının daha kolay soyulması için kaynar suyun içinde 20 dakika bekletin. Kabuklarını ayıkladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar tutun. Helvayı bademle süsleyerek servis yapın.