Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet ince açılmış yüzlük yufka
    24 adet baklavalık yufka
    1 su bardağı+5 çorba kaşığı
    kıyılmış fındık
    180 gram tereyağı
    Şerbeti için:
    1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
    Yarım su bardağı su
    Yarım su bardağı+3 çorba kaşığı
    pastörize süt
1 Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın. Şerbet soğuyunca süt ekleyip karıştırın. Daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
2 İki adet yüzlük yufkayı yağlanmış orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 12 adet baklava yufkası döşeyin. Eritilmiş tereyağı gezdirip, fındık serpiştirin. Yeniden 12 adet baklava yufkası döşeyin. 6 adet yüzlük yufkayı, aralarına eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin.
3 Dilim haline getirmek için enlemesine kesip, kalan tereyağının yarısını üzerine gezdirin. Boylamasına kesip, arta kalan tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak hamurun üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Hamur şerbeti çekince servis yapın.