Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    125 gram margarin
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı yoğurt
    1 kahve fincanı sirke
    1 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un

    İçi için: 250 gram tel kadayıf
    1 su bardağı ceviz içi
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tarçın
    Üzerine: Fındık

    Şerbeti için: 2 su bardağı su
    3 su bardağı toz-şeker
    Yarım limonun suyu
Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin. Diğer taraftan içi için, tel kadayıfı elinizle didikleyin. Dövülmüş ceviz içi, toz şeker ve tarçını ilave edip karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina iriliğinde parçalar koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açıp içine kadayıflı harçtan bir miktar koyun. Elinizle kapatıp yuvarlak şekil verin. Tüm hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine elinizle bastırıp fındık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Ilınması için bir kenara alın. Pişen tatlıları servis tabağına aktarın. Ilık tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirin.