Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    5 kahve fincanı su
    Yarım çay kaşığı tuz
    5 kahve fincanı un
    4 adet yumurta

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

    Şerbet için:
    4 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için tereyağı veya margarini bir tencereye alıp, eritin. Suyu ekleyip, kaynatın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, tencerenin ortasında toplanmaya başlayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak, yedirin. Tuzu ekleyip, yoğurun. Hazırlanan hamuru bir krema torbasına doldurun ve kızdırılmış bol sıvı yağa baş parmak kalınlığında sıkın. Orta ateşte tavayı sallayarak hamurları kızartın. Kızaran hamurları kevgirle çıkarın ve bir kenarda bekleyen soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince kevgirle alıp, servis tabağına çıkarın.