Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Helva için: 250 gram un
    150 gram tereyağı
    500 gram toz şeker
    2 su bardağı su
    1/4 limonun suyu
    Un kurabiyesi için:
    Üç buçuk su bardağı un
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    250 gram oda sıcaklığında tereyağı
    1 adet yumurtanın akı

    Arasına: 2 su bardağı yarım ceviz

    Süslemek için: Frambuaz sos
    Frambuaz taneleri
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin. Ocağın altını kısın. Helva için tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine unu ilave edin ve karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Sıcak şerbeti azar azar ve karıştırarak ekleyin. Helva şerbeti tamamen çekince ocaktan alın. Su ile ıslatılmış bir tepsiye yarım parmak kalınlığında yayın. İyice soğuduktan sonra bir kenarı 8 cm olacak üçgen dilimler halinde kesin. Un kurabiyesi için un, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Geniş bir kaba alıp, üzerine tereyağını ve yumurta akını ilave edin. İyice yoğurup 4-5 mm kalınlığında açın. Daha sonra bir ucu 7 cm olacak üçgenler kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Servis tabağına bir adet un kurabiyesi ve üzerine bir parça helva koyun. Üzerine ceviz parçaları yerleştirin. Cevizlerin üzerine yeniden helva koyun. Tekrar ceviz ve en üste bir adet un kurabiyesi yerleştirin. Üzerine frambuaz sosu gezdirin. Frambuaz taneleri ile süsleyerek servis yapın.