Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet hazır ekmek kadayıfı
    Bir buçuk kg toz şeker
    2 kahve fincanı vişne şurubu ya da konsantre vişne suyu
    Üzeri için:
    4 çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı
    250 gram kaymak
    10-12 adet kiraz şekeri
Kadayıfı uygun bir tepsiye koyup üzerini geçecek kadar ılık su dökün. Suyu tamamen çekince üzerine toz şekeri serpin. Yeniden üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa oturtun. Kısık ateşte, bir kaşıkla kadayıfın yanlarından aldığınızı suyu üzerine gezdirerek 1 saat pişirin. Pişmesine yakın üzerine vişne şurubunu gezdirin. 10 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Soğuyunca dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine kiraz şekerlerini yerleştirin. Antepfıstığı serpin ve kaymakla servis yapın