Vişneli Ekmek Tatlısı

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en şık ve en lezzetli yolu...
Vişneli Ekmek Tatlısı
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
Sofra Tarifi

MALZEMELER

10 dilim tost ekmeği

1 su bardağı toz şeker

1 litre vişne suyu

1 çay bardağı nişasta

1 su bardağı vişne

YAPILIŞI

Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesip, alın. Daha sonra ekmeklerin her birini 4 parçaya bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar tutun. Fırından çıkarıp, bir kenara alın. Vişne suyunu toz şekerle birlikte bir tencereye alıp, kaynatın. Nişastayı az suyla açın ve kaynayan vişne suyuna ekleyin. Karıştırarak tekrar kaynatın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine boşaltın. Soğuduktan sonra vişneyle süsleyip, servis yapın.
SON DAKİKA