Sofra

Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Alkollü

MALZEMELER

    1 kg vişne
    4 su bardağı tozşeker
    1 adet hindistancevizi
    5 adet zencefil
    3 adet kabuk tarçın
    8 adet karanfil
    350 cc (2 su bardağı) votka
    4 su bardağı su

SAPLARINI ayıplayıp yıkadığınız vişneleri, geniş ağızlı cam bir kavanoza alın. Üzerine tozşekeri dökün. Ufak doğradığınız hindistancevizini, zencefili, tarçını ve karanfili küçük bir tül parçasıyla bağlayarak kavanoza bırakın. Votka ve suyu ekleyerek karıştırın. Kapağını kapatarak karanlık ve serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Her gün bir kez karıştırarak kapağını kapatın. 2.5-3 ay aynı işlemi tekrarlayın.