Kazandibi

Kazandibi
  • 12 Kişilik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 yemek kaşığı (35 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
5 su bardağı (1 lt) süt
1 çay bardağı (60 gr) nişasta
1 çay bardağı (60 gr ) un
1 çay bardağı (60 gr) pirinç unu
3 çay bardağı (300 gr) şeker
Tepsiyi yağlamak için:
2 yemek kaşığı (70 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı

YAPILIŞI

Öncelikle süt, nişasta ve unları tencereye alıp birlikte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince şeker ve Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı ekleyerek bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Alüminyum bir fırın tepsisini Teremyağ Gurme Kaymaklı ile yağlayın. İçine pişen muhallebiden ince bir tabaka olacak şekilde döküp ocağın üstünde her tarafının kızarmasını sağlayın. Daha sonra kalan muhallebiyi üzerine döküp buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün tatlıyı dilimleyerek, spatula yardımıyla tepsiden çıkartıp rulo yaptıktan sonra servis yapın.

Detaylar için tıklayınız

PÜF NOKTASI

Sütlü tatlıların şekerini sonradan eklemek tatlınızın topaklanmasını önler. Aynı zamanda kazandibi yaparken ince bir kat muhallebiyi kızarttıktan sonra kalanını üzerine dökmek tatlınızın her yerinin eşit kızardığından emin olmanızı sağlar.
BİZE ULAŞIN