Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet orta boy armut
    8 çorba kaşığı tozşeker
    1 çay bardağı mokka likörü
    Muhallebi için:
    5 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı tozşeker
    3 çorba kaşığı pirinç unu
    2 çorba kaşığı buğday nişastası
    1 çorba kaşığı un
    1 tatlı kaşığı tereyağ
    1 paket vanilya
    Süslemek için:
    File badem
Armutları soyup, dip kısmından bir oyucu yardımıyla girip çekirdeklerini çıkarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Tozşekeri mokka likörü ile iyice karıştırıp armutların üzerine gezdirin. 200 derece fırında armutlar yumuşayana dek pişirin. Muhallebi malzemesini bir tencereye alın, sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra da 1 dakika daha pişirin ve ocaktan indirin. Muhallebiyi yayvan kup bardaklarına veya kâselere pay edin. Her bir kâseye 1 adet fırında pişmiş armut koyun. Üzerlerini file bademle süsleyin. Muhallebiyi soğutunca servis yapın.