Sofra
İftar sofralarında tatlının en masum halleri...

SELDA TOPTAŞ

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım litre süt
    1 litre hindistan cevizi sütü
    Yarım kg kadayıf
    300 gram tereyağı
    2 su bardağı dövülmüş ceviz
    1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker

    ​Üzerine: 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Kadayıfı derin ve geniş bir kaba alıp elinizle didikleyin. Bir miktarını avucunuzun içine yerleştirin ve ortasına ceviz içi koyup dolma sarar gibi sarın. Kadayıf ve ceviz içi bitene kadar işleme devam edin. Sardığınız parçaları fırına dayanıklı bir kaba yan yana dizin ve üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırından alın ve soğumaya bırakın. Derin bir tencereye sütleri ve toz şekeri alıp kaynatın. Soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin ve cevizle süsleyip servis yapın.