Sofra
Sıcak ramazan akşamlarında dondurmayla tüketebiliceğiniz nefis bir tatlı önerisi:

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram tavuk gö¤sü
    5 su bardağı süt
    1 litre krema
    1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
    1 çorba kaşık tepeleme nişasta
TAVUĞU 35 dakika süreyle hafllayın Diğer taraftan süt, krema ve tozflekeri bir tencereye alarak oca¤a oturtun. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alıp blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin. Birlikte çektikten sonra yeniden ocaktaki süte ilave edin.Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. 2-3 dakika daha piflirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmas›n› sa¤lay›n.
Daha sonra uygun bir tepsiye bir parmak kalınlığında döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup yüksek
ateflte muhallebinin alt› iyice karamel rengini alana kadar piflirin. Bu s›rada tepsiyi çevirerek her yerinin piflmesini sağlay›n. Kazandibini 1 gün süreyle buzdolabında soğumaya b›rakın. Servis için kare şeklinde kesip tabaklara aıın. Üzerine arzunuza göre dondurma ekleyerek servis yapın.