Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    İki buçuk su bardağı süt
    3 kahve fincanı tozşeker
    1 çorba kaşığı sahlep
    1 çay kaşığı vanilya

    Servis için:
    Böğürtlen, pişmaniye, çilek ve file antepfıstığı
SÜT ve bir buçuk kahve fincanı tozşekeri tencereye alıp ısıtın. Ayrı bir yerde kalan bir buçuk kahve fincanı tozşeker, sahlep ve vanilyayı karıştırın. Süt kaynama noktasına gelince sahlepli karışımı ilave edin ve 20 dakika kaynatın. Ocaktan alıp, karıştırarak soğutun. Dilediğiniz şekilde bir kaba koyup, donana dek derin dondurucuda dinlendirin. Toplamda 3 kez, 2 saatte bir çıkarıp karıştırın. Servis tabağına alıp, böğürtlen, pişmaniye, çilek ve file antepfıstığı ile servis yapın.