Güllaç

Güllaç
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

10 adet güllaç yaprağı



1.5 litre süt



2 su bardağı toz şeker



1 su bardağı çekilmiş ceviz



2 yemek kaşığı gül suyu



ÜZERİ İÇİN:



2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı



1 çay bardağı tanelenmiş nar



8-10 adet çilek


YAPILIŞI

Süt ve toz şekeri tencereye alıp toz şeker eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp oda ısısına gelmesi için dinlendirin. 1 adet güllaç yaprağını büyük, derin bir tepsiye veya fırın kabına, parlak kısmı üste gelecek biçimde yerleştirin. Üzerine 1-2 çorba kepçesi ılık sütlü karışımdan gezdirin. Aynı işlemi 4 adet güllaç yaprağı için uygulayıp üzerine sütlü karışımdan gezdirin ve ceviz serpin. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde aralarına sütlü karışımdan gezdirip fırın kabına yerleştirin. Kalan sütlü karışımın 1 su bardağına gül suyu ekleyip son katın üzerine gezdirin. 10-15 dakika dinlendirip Antep fıstığı ve nar serpin. Dilimlenmiş çilekle süsleyip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Güllaç yapraklarını oda ısısında süt-toz şeker karışımı ile ıslatın. Süt-toz şeker karışımı sıcak olursa güllaç yapraklarınız dolayısıyla tatlınız hamurlaşır.
SON DAKİKA