MALZEMELER
Muhallebi için: 4 su bardağı süt
9 çorba kaşığı tozşeker
9 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Yarım paket vanilya
Jöle için: 1 paket vişne jölesi
MUHALLEBİ için, bir tencerede süt ve tozşekeri karıştırarak kaynatın. İrmik ve margarini ilave edip, tahta
bir kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan
alıp, hindistancevizi ve vanilyayı ekleyip, soğumaya bırakın. Diğer tarafta jöleyi üzerindeki tarife göre
hazırlayıp ortası delik bir kek kalıbına dökün ve buzlukta dondurun. Donduktan sonra üzerine muhallebiyi döküp tekrar dondurun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın ve servis yapın