Kadayıflı Yalancı Tavukgöğsü

Kadayıflı Yalancı Tavukgöğsü
  • 10 Kişilik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

250 gram tel kadayıf

1 su bardağı ufalanmış kadayıf

5 çorba kaşığı toz şeker

1 kg soğuk süt

4 çorba kaşığı tepeleme un

1 adet yumurta

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 tatlı kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

250 gram kadayıfı fırın tepsisine incecik yayın. Kızarana dek pişirip soğuması için kenara alın. Daha sonra kadayıfı ufalayıp, 2 çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Ayrı bir yerde soğuk süt, un, kalan toz şeker, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 su bardağı ufalanmış kadayıfı koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip, karışım sıcakken 10 dakika mikserle çırpın. Fırın kabını ıslatıp, karışımı kaba boşaltın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Tabağa ters çevirip, çıkarın. Üzerine, kadayıflı toz şeker karışımını serpip servis yapın.
BİZE ULAŞIN