Sofra

10 Porsiyon

MALZEMELER

    250 gram tel kadayıf
    1 su bardağı ufalanmış kadayıf
    5 çorba kaşığı toz şeker
    1 kg soğuk süt
    4 çorba kaşığı tepeleme un
    1 adet yumurta
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    1 tatlı kaşığı tereyağı
250 gram kadayıfı fırın tepsisine incecik yayın. Kızarana dek pişirip soğuması için kenara alın. Daha sonra kadayıfı ufalayıp, 2 çorba kaşığı toz şekerle karıştırın. Ayrı bir yerde soğuk süt, un, kalan toz şeker, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve 1 su bardağı ufalanmış kadayıfı koyu bir muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tereyağını ekleyip, karışım sıcakken 10 dakika mikserle çırpın. Fırın kabını ıslatıp, karışımı kaba boşaltın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Tabağa ters çevirip, çıkarın. Üzerine, kadayıflı toz şeker karışımını serpip servis yapın.