Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çay bardağı un
    1 su bardağı tozşeker
    3 çorba kaşığı margarin
    4 su bardağı süt
    1 paket vanilya
    Kayısılı karamel için:
    10-12 adet kayısı
    1 çay bardağı tozşeker
    1 çay kaşığı tarçın
    Yarım çay bardağı ceviz
    1 kahve fincanı kuru üzüm
    Servis için: Dondurma
1.UN ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak, azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun. Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alarak mikserle 5-10 dakika çırpın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın.
2.Kayısılı karamel için, çekirdekleri çıkarılmış bütün haldeki kayısıları tozşekerle pişirin. Tarçın, ceviz ve kuru üzümü ilave ederek karıştırın. Karışımdan 1-2 çorba kaşığı alarak kupların üzerine yerleştirin. Dondurma ile servis yapın.