MALZEMELER
1 çay bardağı un
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
Kayısılı karamel için:
10-12 adet kayısı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı ceviz
1 kahve fincanı kuru üzüm
Servis için: Dondurma
1.UN ve tozşekeri margarinde pembeleştirin. Ocaktan alarak, azar azar sütü ilave edin. Vanilyayı ekleyerek tekrar ocağa oturtun. Boza kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alarak mikserle 5-10 dakika çırpın. Kuplara pay ederek, soğumaya bırakın.
2.Kayısılı karamel için, çekirdekleri çıkarılmış bütün haldeki kayısıları tozşekerle pişirin. Tarçın, ceviz ve kuru üzümü ilave ederek karıştırın. Karışımdan 1-2 çorba kaşığı alarak kupların üzerine yerleştirin. Dondurma ile servis yapın.