Sofra

14 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 litre süt
    600 gram tozşeker
    28 gram yerli sahlep
TOZŞEKER ve sahlebi karıştıp kenara al›n. Sütü çelik bir tencereye al›p a¤›r ateflte yanan oca¤a oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak sahlepli karışımı azar azar süte yedirin. Karışım boza kıvamına gelince ocaktan al›. Oda sıcaklığında her 10 dakikada birtahta kaşıka yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun. Tamamen soğuduktan sonra çelik bir kaba aktarıp üzerini streç filmle kaplayın ve derin dondurucuya yerlefltirin. 20 dakikada bir tahta kaşıkla 2-3 dakika süreyle kenarlarını sıyırarak karıştırıp, 3 saat derin dondurucuda bekletin. Sürenin sonunda ç›kar›p ç›rpma teli ile birkaç dakika çırpın. Üzerini düzleyip streç filmle kaplad›ktan sonra yeniden derin dondurucuya yerlefltirin. 3-4 saat sonra servis yap›n.