Lokumlu Güllaç

Lokumlu Güllaç
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 yaprak güllaç, 1 litre süt



İki buçuk su bardağı tozşeker



1 adet küçük boy damla sakızı



İçi için:



1 su bardağı iri dövülmüş ceviz



200 gram güllü lokum


YAPILIŞI

Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp, içine dövülmüş damla sakızını ilave edin. Şeker eriyene kadar arada bir karıştırarak sütü ısıtın. Daha sonra geniş bir tepsiye boşaltın ve soğuğa yakın olacak şekilde ılıtın. 1 yaprak güllacı süte batırın ve her tarafını sütle ıslattıktan sonra başka bir tepsiye koyun. Diğer 2 güllacı da aynı şekilde ıslatın ve tepsideki güllacın üzerine yayın. İçi için ceviz ve iri doğranmış lokumu karıştırın. Bir kısmını güllacın bir kenarına yayın ve geniş bir şekilde sararak, rulo yapın. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın. Kalan sütü üzerine gezdirin ve ruloları genişçe dilimleyerek, servis yapın.

BİZE ULAŞIN