Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    12 dilim peksimet
    Üç buçuk su bardağı süt
    1 paket çilekli puding
    8-10 adet çilek
    1 paket (200 gram)
    labne peyniri
    2 çorba kaşığı yoğurt

    Süslemek için: Çilek
DERİN bir kaba 1 su bardağı sütü koyun. Peksimetleri süte batırıp, çıkarın. Kalan iki buçuk su bardağı sütü tencereye alın. Pudingi ilave edin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Diğer taraftan çileklerin saplarını temizleyin ve suda 15 dakika bekletin. Süzüp çilekleri kuruladıktan sonra blendere alın. Labne peyniri ve yoğurdu ekleyip, çilekle birlikte blenderden geçirin. Çilekli pudingin içine katıp, karıştırın. Sütle ıslattığınız peksimetin bir kısmını servis tabağına alın ve üzerine çilekli puding sürün. Üç kat olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın. Kalan peksimetleri de aynı şekilde hazırlayın. Çilekle süsledikten sonra buzdolabında 1 saat bekletip, servis yapın.