Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamuru için:
    6 çorba kaşığı su
    Üç buçuk çorba kaşığı
    margarin
    10 çorba
    kaşığı un
    2-3 adet yumurta
    200 gram dondurma
    Sos için: 13 çorba kaşığı süt
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 çorba kaşığı nişasta
    2 çorba kaşığı su
    İki buçuk çorba kaşığı fıstık ezmesi
    1 paket (80 gram) bitter çikolata
SU ve margarini bir taşım kaynatın. Un ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp yumurtaları teker teker unlu karışıma yedirene dek mikserin orta devriyle çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine fındık büyüklüğünde sıkın. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda hamurları ikiye bölerek yarısının arasına dondurma yerleştirin. Kalan parçaları üzerine kapatın. Sos için, süt ve tozşekeri bir taşım kaynatın. Nişastayı su ile açarak, süte ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Fıstık ezmesi ve rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyip, soğumaya bırakın. Soğuyunca peri bacalarının üzerine gezdirerek servis yapın.