Sofra

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    10 adet güllaç yaprağı
    8 su bardağı süt
    2 su bardağı tozşeker
    Bir buçuk su bardağı ceviz
    1 tatlı kaşığı tarçın

Sütü tencereye alıp, şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın. Serçe parmağınızı yakmayacak kıvama gelene kadar ılınmaya bırakın. 5 adet güllaç yaprağını teker teker sütle ıslatın ve orta büyüklükte bir kabın içine parçalara ayırarak yerleştirin. Üzerine kıyılmış cevizi serpin ve kalan güllaçları da ıslatıp, üzerine koyun. Kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin ve tarçın serperek, dilediğiniz mevsim meyveleriyle süsleyip, servis yapın.