Trileçe

Trileçe
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Anneler Günü, Doğum Günü, Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Kek için: 5 adet yumurta



5 çorba kaşığı irmik



10 çorba kaşığı tozşeker



1 su bardağı sıvıyağ​



10 çorba kaşığı un



1'er paket vanilya ve kabartma tozu



Üzeri için: 2 su bardağı süt



2 su bardağı keçi sütü



5 çorba kaşığı tozşeker



100 gram manda kaymağı



1 su bardağı krema



Süslemek için: Çilek


YAPILIŞI

Kek için yumurtaları derin bir kaba alıp, üzerine irmik ve tozşeker ekleyin. Çırpma teli yardımı ile iyice çırpın. Sıvıyağ, un, vanilya ve kabartma tozu ilave edip çırpmaya devam edin. Karışımı kare kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmı180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Üzeri için süt, keçi sütü ve tozşekeri tencereye alıp, tozşeker eriyene dek pişirin. Ocaktan alıp, kaymak ve krema ekleyip karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakın. Ilık sütlü karışımı ılık kekin üzerine dökün. 5 dakika dinlendirip, dilimleyin. Dilimlenmiş çilekle süsleyip servis yapın.

BİZE ULAŞIN