Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    5 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı irmik
    Bir buçuk su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 adet limonun rendelenmiş
    kabuğu
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Şerbeti için:
    4 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    Yarım limon
    Servis için:
    Kaymaklı dondurma

ÇUKUR bir kaba yumurta ve şekeri koyup çırpın, yoğurdu ilave edin. Una, kabartma tozu, irmik, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı diğer malzemeye ekleyin. Son olarak sıvıyağı ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Isıya dayanıklı küçük kalıpların içini bir parça margarinle yağlayın ve hafif unlayın. Hazırladığınız karışımı eşit şekilde, fazla doldurmadan kalıplara dökün. 180 derece fırında her tarafı kızarıncaya kadar pişirin ve önceden kaynattığınız şerbete atın. Tatlıları şerbetin içinde çevirerek, her yerinin ıslanmasını sağlayın. Bir parça kaymaklı dondurma ile soğuk olarak servis yapın.