Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5-6 adet kurutulmuş altın çilek
    250 gram oda sıcaklığında margarin
    10 çorba kaşığı toz şeker
    2 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    10 çorba kaşığı tepeleme un

    Üzeri için:
    Yarım çay bardağı kurutulmuş altın çilek
    1 paket tart jölesi (13 gram)
    İki buçuk çay bardağı su

Margarin, toz şeker, yumurta, kabartma tozu ve unu iyice yoğurun. Altın çilek ilave edip yeniden yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp, kalanını yağlanmış fırın kabına, kaşıkla bastırarak yerleştirin. Ayırdığınız hamur parçasına 1 çorba kaşığı un ekleyip, yoğurun. Küçük şeritler yapıp turtanın üzerini süsleyin. Oluşan minik boşluklara altın çilekleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Tart jölesini su ile pişirip, kaşık yardımıyla turtanın üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın.