MALZEMELER
Hamur için:
150 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buzlu su
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı nişasta
Tuz
1 çay bardağı toz antep fıstığı
İçine:
1 büyük kase pişirilmiş aşure
1 çay bardağı pişirilmiş
Türk kahvesi
500 gram kaymaklı dondurma
1 çay bardağı toz antep fıstığı
Derin bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, Türk kahvesi, pudra şekeri, tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz fıstığı ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. 180 derece fırında 30-40 dakika pişirerek, soğumaya bırakın. Tart soğuyunca, üzerine aşureyi dökün. Üstüne Türk kahvesini yayın. Toz fıstık serpip, dondurmayla servis yapın.