MALZEMELER
Hamuru için:
3 su bardağından 1 parmak az un
Yarım su bardağı toz şeker
150 gram tereyağı
3 adet yumurta, bir tutam tuz
İç malzemesi için: 150 gram toz ceviz
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
3 adet yumurta, yarım çay kaşığı tarçın
1 adet limonun suyu
Üzerine: 200 gram bitter çikolata
Süslemek için: Rendelenmiş bitter ve
sütlü çikolata, vişne
HAMUR için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru strech filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru merdane ile açıp, 26 cm çapındaki tart kalıbına yerleştirin. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cevizli harcı hamurun içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Tart soğuyunca üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayın. Rendelenmiş çikolata ve vişne ile süsleyin.