MALZEMELER
Hamuru için:
200 gram oda sıcaklığında
bekletilmiş tereyağı
3 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı soğuk su
2 çorba kaşığı kakao
İçi için: 3 adet yeşil elma
1 çay kaşığı tarçın
5 çorba kaşığı esmer şeker
3 çorba kaşığı un
Üzerine: 3 dilim limon
4-5 top vanilyalı dondurma
Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Yoğurup yuvarlak bir kalıbın ortasına koyun. Elinizle bastırarak kalıbın içine kenarlarını kaplayacak şekilde döşeyin. Elmaları ince ince dilimleyip bir kaba alın. Üzerine esmer şeker, un ve tarçın serpip hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine dondurma koyup limon dilimleri ile
süsleyerek servis yapın.