MALZEMELER
Tart için:
125 gram margarin
Bir buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Kalıpları yağlamak için margarin
Krema için:
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
Süslemek için:
500 gram çilek
1 paket tart jölesi
Yarım su bardağı file badem
Tart için, şeker ve yağı derin bir kapta karıştırın. Yumurta ve unu ilave ederek iyice yedirin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın. 170 derece fırında, tart hamurunun rengi hafif dönene kadar pişirin. Bu arada kremayı hazırlamaya başlayın. Bunun için de, çukur bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Sütü kaynatıp, yumurta ve şekere ilave ederek karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyerek muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak kaynatın. Tart ve kremayı soğumaya bırakın. Daha sonra tartın üzerini krema ile doldurun. Temizlenmiş ve dekoratif kesilmiş çileklerle süsleyin. Paketindeki tarife göre hazırladığınız jöleyi, çileklerin üzerine gezdirin. Tartı file badem ile süsleyerek servis yapın.