Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet yumurta
    2 su bardağı un
    150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
    3 çorba kaşığı buzlu su
    Üzeri için:
    500 gram çilek
    1 kahve fincanı toz şeker
    Yarım limonun suyu
    2 tatlı kaşığı buğday nişastası
Yumurta, un, tereyağı ve suyu yoğurup, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hamuru tart kalıbına incecik yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Üzeri için çilek, toz şeker ve limon suyunu blenderden geçirin. Üzerine nişasta ekleyip, hafif koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, ekleyin. Ilınan karışımı tartın üzerine yayın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.