Elmalı Turta

Elmalı Turta
  • 12 Kişilik
Üye Tarifi

MALZEMELER

Hamuru İçin;

125 Gr tereyağ veya margarin 1 Yumurta 1/2 Su bardağı toz şeker 2+ 2/1 Su bardağı un 1/2 Paket kabartma tozu



İç Harcı İçin;

3 Elma (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı toz şeker 1/2 tatlı kaşığı tarçın 1/2 Su bardağı fındık veya ceviz

YAPILIŞI

Hamuru için; Oda sıcaklığında tereyağ/margarini bir kase içinde elinizle biraz yumuşatın. Üzerine şeker ve yumurtayı ilave edip hamuru yoğurma ya başlayın. Kabartma tozunu da ekledikten sonra, unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmayı tamamlayın. Elde ettiğiniz hamurdan bir parça yı daha sonra şeritler hazırlamak için bir kenara ayırın. Daha sonra hamuru merdane yardımıyla açın ve yağlanmış kalıbınıza yanlarını da yukarı doğru gelecek şekilde kaldırarak yerleştirin.
İç harcı için; elmaları rendeleyin, bir tencereye alın, üzerine şeker ve tarçını ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ateşten almadan rondoda çekilmiş fındık veya cevizi ilave edip, karıştırın ve tencereyi ateşten alın, bir kenarda soğumaya bırakın.
Daha sonra pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz elma harcını, kalıba yerleştirmiş olduğunuz hamurun üzerine yayın. Son olarak kenara ayırdığınız hamuru merdane yardımıyla açın. Uzun şerit ler halinde kesin ve turtanın üzerine yarleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 23-25 dakika pişirin. Fırından çıkardık tan sonra soğumasını bekleyip, servis yapın.
BİZE ULAŞIN