Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı un
    5 çorba kaşığı su
    250 gram margarin

    İçi için: 5 adet elma
    10 çorba kaşığı toz şeker
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı tarçın
    Yarım su bardağı un
    50 gram file badem
    50 gram kuru üzüm

    Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
    File badem
Hamuru hazırlamak için un, su ve oda sıcaklığında beklemiş margarini yoğurup bir hamur elde edin. Hamurun 2/3'ünü merdaneyle açıp kalıbınızın büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru önceden yağlanmış kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirin. İçi için elmaları küp doğrayın. Elmaların üzerine toz şeker ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Kalan malzemeleri de ilave edip kalıptaki hamurun içine doldurun. Artan hamuru da merdaneyle açın. Bıçakla, hamurun bütünlüğünü bozmayacak biçimde baklava desenleri çıkartın. Hamur ile kalıbın üzerini örtün. Üzerine yumurta sarısı sürün ve kenarlarını ince doğranmış badem ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.