MALZEMELER
Hamuru için:
125 gram margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı süt
Aldığı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
4 adet elma
1 su bardağı kıyılmış fındık
Yarım kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Tart hamurunu hazırlamak için, tüm hamur malzemesini kulak memesi kıvamı alana kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba boşaltın. Üzerine elma dilimlerini yerleştirin. Fındık, toz şeker, tarçın ve vanilyayı serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamur ve elmalar hafif kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.