Sofra
Mevsim yeşillikleriyle ortaya karışık...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    500 gram yeşil erik
    1 kg haşlanmış patates
    1 çorba kaşığı tereyağı
    4 çorba kaşığı süzme yoğurt
    2-3 diş sarımsak
    1 çay bardağı haşlanmış bezelye
    3 adet rendelenmiş havuç
    1'er çay kaşığı tuz ve karabiber

Patatesleri tereyağı ile birlikte iyice ezin. Süzme yoğurt, dövülmüş sarmı- sak, tuz ve bezelye ilave edip karıştırın. Ayrı bir yerde havucu yapışmaz yüzeyli tavada soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Soğuyunca patatesli karışıma ekleyin. Erikleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini alın. Yuvarlak orta boy bir salata kasesinin içini streç filmle kaplayın. Eriklerin yuvarlak kısımları streç filme değecek şekilde salata kasesinin tabanına yerleştirin. Üzerine kaşık kaşık ve bastırarak patatesli karışımdan koyarken, yanlarına da erik yerleştirin. Malzeme bitene dek işlemi tekrarlayın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerindeki streç filmi çıkarıp servis yapın.