Sofra

10 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Tartölet için:
    2 su bardağı un
    Yarım su bardağı pudra şekeri
    2 çorba kaşığı kakao
    250 gram oda sıcaklığında margarin
    2 çorba kaşığı krema
    Dolgusu için:
    1 su bardağı krema
    1 paket (80 gram) beyaz çikolata
    2 adet yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    Üzeri için:
    1 paket (80 gram) bitter çikolata
Öncelikle tartölet için un, pudra şekeri, kakao, margarin ve kremayı robottan geçirin. Daha sonra bir kaba alın ve 1-2 dakika da elinizle yoğurup, streç filme sarın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yağlanmış küçük tartölet kalıplarının içine kenarlarını kaplayacak şekilde elinizle bastırarak, yerleştirin. Kabarmalarını önlemek için üzerine alüminyum folyo serip, herhangi bir bakliyattan koyun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra bakliyat ve alüminyum folyoyu çıkarın. İçinin dolgusu için kremayı bir kaba alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Çikolatayı ilave edip, eritin. Yumurta sarıları ve toz şekeri ayrı bir kapta çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip, karıştırın ve vanilyayı katın. Bu karışımı tart kalıplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip, sıkma torbasına doldurun ve tartöletleri dilediğiniz şekilde süsleyin. Ilık servis yapın.