Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı un
    100 gram oda sıcaklığında
    bekletilmiş margarin
    2 adet yumurtanın sarısı
    Yeteri kadar su
    Tuz
    İç harcı için: 1 adet soğan
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    250 gram ıspanak
    1 çay bardağı ufalanmış
    beyaz peynir
    Tuz, karabiber
    Dolgusu için: 2 adet yumurta
    1 paket krema
    Üzeri için: 1 su bardağı
    rendelenmiş kaşar peyniri
İç harcı hazırlamak için, kıyılmış soğanı sıvı yağda kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, beyaz peynir, tuz ve karabiberi ekleyip, ateşte kavurun. Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde un, margarin, yumurta sarısı, su ve tuzu iyice yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Oklava ile ince şekilde açıp, fırın tepsisine yayın. Üzerine ıspanaklı harcı yerleştirin. Yumurta ve kremayı iyice çırpıp, ıspanaklı harcın üzerine dökün. Kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, servis yapın.