Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2'şer adet kabak, havuç ve patates
    2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı pul biber
    2 diş sarımsak
    Yarım demet kıyılmış maydanoz
    Tuz
    Karabiber

    Sos için:
    3 çorba kaşığı un
    3 adet yumurta
    Yarım litre süt
    Bir tutam rendelenmiş muskat
    1 tatlı kaşığı pul biber
    Tuz
    Karabiber

1 KabaklarI kabuklu olarak, havuçlarıysa kabuğunu soyduktan sonra buharda 15'er dakika pişirin.

2 Daha sonra kabakları büyük verev dilimler, havuçları ise boylamasına çok kalın olmayacak şekilde doğrayın. Patatesleri haşlayıp, soğuduktan sonra küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp patatesleri ve sarımsağı ekleyin. Pul-biber, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Kıyılmış maydanozun yarısını katıp ocaktan alın.

3 Bir tepsiyi yağlayıp patatesi hafifçe bastırarak içine yerleştirin.

4 Un, yumurta, süt, muskat, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Patateslerin üzerine gezdirin. Kabak ve havucu arzunuza göre üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.