Kabaklı Pay

Kabaklı Pay
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2'şer adet kabak, havuç ve patates

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

2 diş sarımsak

Yarım demet kıyılmış maydanoz

Tuz

Karabiber



Sos için:

3 çorba kaşığı un

3 adet yumurta

Yarım litre süt

Bir tutam rendelenmiş muskat

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz

Karabiber

YAPILIŞI

1 KabaklarI kabuklu olarak, havuçlarıysa kabuğunu soyduktan sonra buharda 15'er dakika pişirin.

2 Daha sonra kabakları büyük verev dilimler, havuçları ise boylamasına çok kalın olmayacak şekilde doğrayın. Patatesleri haşlayıp, soğuduktan sonra küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp patatesleri ve sarımsağı ekleyin. Pul-biber, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Kıyılmış maydanozun yarısını katıp ocaktan alın.

3 Bir tepsiyi yağlayıp patatesi hafifçe bastırarak içine yerleştirin.

4 Un, yumurta, süt, muskat, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Patateslerin üzerine gezdirin. Kabak ve havucu arzunuza göre üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

BİZE ULAŞIN