Kabaklı Pay

Kabaklı Pay
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

15 adet milföy hamuru

2 çorba kaşığı krema

8 dilim pastırma

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı mısır unu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet kabak

2 adet kırmızı biber

2 adet yumurta

Üzerine:

Haşhaş tohumu

YAPILIŞI

Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin. Kalan milföy hamurlarını kalıbın kenarlarına çapraz gelecek şekilde dizin. Kalıbın dibine serdiğiniz milföylerin üzerine pastırma dilimlerini dizip, üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Mısır ununu suyla açıp, kaşar peynirinin üzerine yayın. Uzunlamasına kestiğiniz kabak ve kırmızı biber dilimlerini tereyağında soteleyip, mısır ununun üzerine bir dilim kabak bir dilim kırmızı biber olacak şeklide yan yana dizin. Kalan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini yumurta ile çırpın ve sebzelerin üzerine yayın. Haşhaş tohumu serpip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN