Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı un
    10 çorba kaşığı küp şeklinde kesilmiş tuzsuz tereyağı (soğuk)
    4-5 çorba kaşığı buzlu su

    İçi için: 1 su bardağı toz şeker
    1/3 su bardağı su
    2 su bardağı krema
    450 gram bal kabağı (kabukları soyulmuş ve küçük parçalara kesilmiş)
    Bir buçuk çay kaşığı toz zencefil
    Bir buçuk çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    Yarım çay kaşığı tuz
    4 adet hafif çırpılmış yumurta
Tereyağı ve unu, elinizle veya mikserle, tereyağı bezelye büyüklüğünde kalacak şekilde karıştırın. 4 çorba kaşığı soğuk suyu üzerinden geçirin. Bir çatal vasıtasıyla suyu tereyağı ve una yedirin. Hamurdan bir avuç dolusu alın. Eğer hamur yeterince özleşmemişse, 1 çorba kaşığı su daha ilave edin. Hamuru fazla yoğurmayın, sertleşir. Hamuru hafif unlanmış tezgaha koyun ve 4 parçaya ayırın. Her bir parçayı avucunuzda 2 kere döndürerek yağın yayılmasını sağlayın. 4 parça hamuru bir araya getirip top şekli verin. Hafiften üzerine basın ve bir streç film ile sarın. En az 1 saat buzdolabında tutun. Fırını 170 dereceye getirin. Hamuru bir tart kalıbı büyüklüğünde (yaklaşık 20 cm) açın, dışarı taşan fazla hamuru kesin. Buzdolabına geri koyup 30 dakika daha bekletin. Hamuru dolaptan çıkarın ve üzerini hafifçe çatallayın. Hamurun üzerini alüminyum folyo ile kaplayın ve ağırlık yapması için kuru fasulye ya da nohut koyun. 15 dakika kadar pişirin. Dikkatli bir şekilde alüminyum folyoyu fasulyelerle birlikte kaldırın. Hamuru tekrar fırına koyun. Üzeri çok hafif kızarana kadar 7-8 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Bu arada payın içini hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri karıştırıp, orta boy bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi orta dereceye getirin. Yaklaşık 10 dakika rengi koyulaşana kadar orta ateşte karamelize edin. Karamelin üzerine 1 bardak kremayı dökün, dökerken dikkatli olun, birden sıçrama yapabilir. Bu arada sürekli karıştırın. Kalan kremayı da ilave ederek, kısık ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin ve altını kapatın. Soyulmuş ve küçük parçalara kesilmiş bal kabağını bir tencereye alın. Üstünü bir kapakla kapatıp, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kapağını açıp ılınmaya bırakın. Kabak ve baharatları karamel karışımına ekleyin. Ardından hafifçe çırpılmış yumurtayı ilave edin. Bu karışımı daha önceden hazırladığınız hamurun içine dökün. Yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.