MALZEMELER
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gram (yarım paket) margarin
1 tatlı kaşığı bal
Harç için:
Yarım kg kayısı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
Yeteri kadar un
Üzeri için: 1 kahve fincanı süt
Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudra şekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin. Ocağın altını kapatın. Süzgece alarak soğumaya bırakın.Diğer taraftan un, yumurta, pudra şekeri, margarin ve balı bir kaba alıp, mikserle karıştırın. Üzerini nemli bezle örterek 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.Hamuru iki eşit parçaya bölün. Merdane ile inceltin. 20x30 cm ebadında bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru t.epsiye yayın. 180 derece fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Üzerine süzgecin üstünde kalan kayısılı harcı yayın. Diğer hamur ile üzerini kapatın. Sütü sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.