Kiraz Domatesli Tartölet

Kiraz Domatesli Tartölet
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü, Çocuk Partisi, Ev Partisi
  • Vejetaryen
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım paket margarin veya tereyağı

Yarım paket kabartma tozu

3 çorba kaşığı yoğurt

11 çorba kaşığı tepeleme un

1 demet dereotu

250 gram çökelek

1 paket kiraz domates

Tuz

YAPILIŞI

Bir kapta, eritip soğuttuğunuz margarini, kabartma tozunu, yoğurdu ve tuzu iyice çırpın. Üzerine unu ekleyip, özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru merdaneyle, yarım cm kalınlıkta açın. Tartölet kalıplarının içini margarinle iyice yağlayıp, üzerine un serpin. Bir kalıp yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin. Sonra bu parçaları hazırladığınız kalıpların içine yerleştirin. Hamurun taban kısmına çatalla sık delikler açarak, pişerken kabarmasını önleyin. Isıtılmış 200 derece fırında, hamurlar pembeleşene dek pişirin. Sonrasında çıkarıp ılıtın. Hamurlar ılındığında kalıplarından ayırın. İçlerine, kıyılmış dereotu ile karıştırdığınız çökeleği doldurun. Üzerlerine yarıya kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin ve servis yapın.
BİZE ULAŞIN